“Gezmeyelim de taşa mı dönelim?”
schengen vizesi

Eyvah! Vize Başvurum Reddedildi -Vize Reddi Almamak İçin 10 Uyarı-

 Var mı böyle bir hayal kırıklığı?  Büyük umutlarla yapılmış bir başvurunun hüsranla biten sonu. Vize reddi…Düşünsenize onca hayaller kurulmuş planlar yapılmış. Yetmemiş üstüne evraklar toplanmış, yığınla paralar harcanmış bir de sıralar beklenmiş. Böyle büyük bir haksızlığı size yapabilirler mi?

Kutubalığı’nı Instagram’dan takip etmek için tıklayın

Vize Neden Çıkmaz?

Kimi zaman atladığınız ufacık bir ayrıntı, kimi zaman değiştiğini bilmediğiniz kurallar, yada belki başvurduğunuz ülkenin o dönemki halet-i ruhiyesi sizin vize reddi almanıza sebep olabilir.

Tabi ki memleketimiz cennet. Elbette tüm dünyayı dolaşsak da böyle güzel toprakları bulamayız. Ama yurt dışına çıkmak yalnız Paris’te, Roma’da selfie çektirmek değil ki. Dünyanın dört yanında birbirinden güzel eserler, manzaralar, insanlar var. Onları keşfetmek, hissetmek, tanışmak kadar keyiflisi var mı?

Peki neden vize reddi verirler. Vize başvurusunun en sık geri çevrilme nedenleri neler. Konuyu basitçe inceleyelim;

Vize Reddi Almamak İçin 10 Uyarı

1-Eksik evrak vize reddi için en büyük sebep

Vize alacağınız ülkenin hangi evrakları istediğini çok sıkı kontrol edin. Güncellenmiş bilgileri atlamayın. Sizin için hiç onemi olmayacakmış gibi gözüken bir evrak onların olmazsa olmazı olabilir. Seyahat sigortası, maddi evraklar, önceki vizeler ve pasaportlar, vereceğiniz fotoğrafın gerekli şartlar uygun olması tahmin ettiğinizden çok daha önemli olabilir. Bunca eziyete katlanmışken vize başvurusunda eksik evrak yüzünden vize başvurusuna red almayın.

2-Otel Uçak Rezervasyonları

Başvurduğunuz ülke için gideceğiniz tarihlerde yapılmış otel uçak rezervasyonlarınız mutlaka tam olsun. Bir aksilik ihtimaline karşı iadesiz satın almamış olsanız bile ciddi sitelerden yapılmış rezervasyon dökümanlarınızı mutlaka vize müracaatı dosyanıza ekleyin.

3-Maddi evraklara dikkat

Hesabınızda sizin adınıza en az 5-6 bin TL olmalı. Yetkililer sizi orada kaldığınız sürede masraflarınızı karşılayabileceğinizden emin olmak ister. Yeterli miktar birikiminiz yoksa bile anne baba, patron, yada bir hayırsever sponsor bulmanız gerekli. Böyle bir durumda en iyisi çalıştığınız firmanın size garantör olmasıdır.Öğrenci iseniz okulunuza devam ettiğinize dair tüm evrakları eksiksiz vermelisiniz.

4-Vize reddi almamak için garantör firma uyarıları

Yeni işe girdiniz, ve hemen vize başvurusunda bulundunuz. İşte vizeye red almak için nur topu gibi bir sebep. Adamlar düşünür; Bu adam ne çabuk izin kullanıyor? Firma ona nasıl hemen güvenir? Biz firmaya nasıl güveniriz? Bu işte bir sahtelik mi var?… Mümkünse işyerinizde en az 5-6 ay çalışmadan vize başvurusunda bulunmayın. İlla bulunacaksanız fuar, toplantı vb. sebeplerle ‘ticari vize’ başvurusu yapın. Bu durumda karşı firmadan davetiye mektubu, organizasyon evrakları ve şirkette olmazsa olmaz pozisyonunuzu belirten evrakları hazır edin.

5-İlk gideceğiniz ülkeye başvuru

Shengen vizesi ile Avrupa’da bir çok ülke gezebilirsiniz. Ancak ilk giriş yapacağınız ülke vize başvuru yaptığınız ülke olsun. Hasbelkader başka ülkeden alıp başka ülkeden giriş yapma şansınız da olabilir. Ama bir sonraki başvuruda vize reddi için bir sebeptir. Kimse aldatılmak istemez öyle değil mi?

6-Uzun süreli vize

İlk vize başvuruz ise bonkörlük beklemeyin. İlk başvurular genellikle kısa süreli ve tek girişli verilir. Vizelerinize uymak, devamlı aynı ülkeye başvurup güzen oluşturmak daha uzun vize alabilmemenin en önemli şartlarındandır. Çabucak ve daha uzun süreli vize alabilmenin başka püf noktaları da var tabi;

Hemen resmi tıklayabilirsiniz.

7-Geçmişe Dikkat

Başvurduğunuz ülkeye daha önce gitmiş ve dönmemiş akraba, eş, dost var mı? Aman yoktur inşallah. Başkası sizi bağlamaz elbette. Ama daha evvel Amerika’ya gitmiş ve halen orda kaçak yaşayan uzak bir akraba bile sizin vizenizi yakabilir. Kim nerden bilecek demeyin. Vize evrakları incelenmesi neden bu kadar uzun sürüyor sanıyorsunuz? Konsolosluk yetkilileri adını bile bilmediğiniz eş-dostunuzun bile şeceresini çıkarabilir.

Kutubalığı’nı Instagram’dan takip etmek için tıklayın

8-Pasaportta ‘ban’lanmış ülkeler

Maalesef bu bir şehir efsanesi değil. Kesinlik olmamakla birlikte kimi ülkeler bazı yerlere gitmişseniz size vize vermeyebilirler. Örneğin Amerika vizesi almak isterseniz yakın tarihte İran, Irak, Suriye vizeniz olmasa iyi olur. Aynı şey Schengen vizesi için de geçerli. Ya da artık kimseye  turistik vize vermeyen Çin için bile ticari vizelerde sonu ‘istan’ile biten ülkeler istenmeyen sayılıyor. Yani yakın tarihte, Kazakistan, Türkmenistan, Lübnan, Arabistan gibi ülkelere gitmiş olmanız tedirginlik yaratıyor.

9-Daha evvelki vize reddi

Pasaportunuzda daha evvel aldığınız vize red cevapları da büyük eksi elbette. Maça 1-0 yenik başlamak gibi bir şey. Bu durumda geçmişe sünger çekmek, paraya kıyıp yeni bir pasaport almak en iyisi. Daha evvel aldığınız ve halen geçerliliğini sürdüren vizeleriniz için yolculuk sırasında eski pasaportunuzu da yanınızda bulundurup kullanabilirsiniz. Pasaport değişse bile süresi devam eden vizeler geçerlidir.

Resmi tıklayıp ayrıntılara göz atın.

10-Ülkeler arası ikili ilişkiler

Bütün şartlarınız tam, maddi belgeleriniz dopdolu ve eksiksiz olsa bile bazen vize alamamak mümkün. İki ülke arasındaki dönemsel krizler, başvurduğunuz ülkedeki olağan üstü durumlar… Bazen hiç sebep yokmuş gibi gözükse de vizenize olumsuz cevap alabilmeniz mümkün. Bu durumda asla umutsuzluğa kapılmayın. Vize reddinize bir dilekçeyle itiraz edebilir, kimi zaman yapılan bu yanlışlığı düzelttirebilirsiniz.

Vize Reddine İtiraz Dilekçesi Püf Noktaları

https://www.kutubaligi.com/vize-reddi-itiraz-dilekcesi/

Yorumlar (2)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© Copyright 2021. Tüm hakları saklıdır.