Şehri İstanbul’un en güzel yelerinden biri Emirgan Korusu. Özellikle Lale festivali sırasında tam bir renk cümbüşü. Haksızlık etmeyelim, yalnız bahar aylarında değil 4 mevsim boğaz manzarası, ulaşım kolaylığı ve nefis doğasıyla bir huzur durağı. Ama kıştan yorulup İstanbul’da gezilecek yerler aradığımız bahar aylarında Lale bahçeleri adeta cennet hissi yaratıyor. Emirgan Korusu’na nasıl gidilir, ne yenir, nerede yenir, Emirgan Korusu’nda ne yapılır, ne zaman gidilir, hatta ne zaman gidilmez?
Tüm bu soruların cevabını vermek için tam zamanı bence? Yoksa siz hala Emirgan Korusu’na gitmediniz mi?
İçindekiler
Kimilerinin Emirgan Parkı da dediği bu cennet koru adı üstünde Sarıyer ilçesi Emirgan Mahallesinde yer alıyor. Avrupa yakasında olmasına rağmen her iki yakadan da ulaşımı gayet kolay. Sahilden geliyorsanız Beşiktaş-Sarıyer yönüne kıyıdan geçen tüm İETT otobüslerine veya dolmuşlara binip Emirgan durağında inmeniz yeterli.
Emirgan Korusuna ulaşım için en keyifli yollardan biri de deniz ulaşımı. Çünkü İBB Şehir Hatları motorlarıyla Kanlıca’dan tam 5 dakikada karşıya geçivermek işten bile değil. İBB Şehir Hatları Kanlıca Emirgan sefer saatlerine buradan bakabilirsiniz.
İstanbul’un başka semtlerinden gitmek isterseniz de akıllı telefonunuzda Emirgan Korusu Google Maps konumunu tıklamanız yeterli. Zira trafiğe güne ve saate göre un uygun alternatifi ancak böyle bulabilirsiniz.
Özellikle Lale Festivali döneminde her yer çok güzel ve rengarenk. Koru’nun hemen hemen tam ortasında ördek ve kuşların dolaştığı büyük göleti, havuzları, ve rengarenk lalelerden, nergis ve diğer çiçeklerden yapılmış gezi alanlarını, şelaleleri dolaşmadan çıkmayın.
Bunun dışında Emirgan Korusunda piknik yapmaya elverişli bir çok alan var. Tahta Piknik masaları hafta sonları kalabalık olabilir. Ama Korunun üst taraflarında hem boğaz manzarasını hem ağaçtan ağaca atlayan sincapları izleyebileceğiniz bir sakin köşe mutlaka vardır.
Ayrıca koruda 3 adet tarihi köşk mevcut. Bunlar Sarı Köşk, Beyaz Köşk ve Pembe Köşk. Her üçü de Mısır Hidivi İsmail Paşa tarafından 1878 yılında inşa edilmiş. Şimdilerde Beltur tarafından işletiliyor. Yemek yemeseniz de içlerini gezmeyi ve zamanın ihtişamını yaşamayı unutmayın.
İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında adeta yeşil bir zümrüt gibi parlayan Emirgan Korusunada kahvaltı, akşam yemeği, düğün organizasyonları veya hepsini boşverip ekonomik atıştırmalıklar da yemeniz mümkün.Lale festivali boyunca korudaki üç köşk de restoran olarak hizmet veriyor.
Festival süresi dışında senenin 12 ayı Sarı Köşk’de Kahvaltı ve yemek servisi var. Diğer köşkler özel davetler ve düğün vb organizasyonları için kullanılıyor. Emirgan Korusu Sarı Köşk Kahvaltı Fiyatları için fotoğrafı inceleyebilirsiniz.
Bunların dışında Emirgan Parkı içinde çok daha ekonomik yemek yemek isterseniz yine Beltur tarafından işletilen 2 büfe var. Bunlardan da çay, kahve, su, tost vb her türlü yeme içme alışverişi yapmanız mümkün.
İyi haber şu; Emirgan korusuna yaya girişi tamamen ücretsiz. Koru içinde otopark var ve araç giriş ücreti 10 TL. Şunu da hemen hatırlatayım. Hafta sonu ve LALE FESTİVALİ boyunca Emirgan Korusu’na özel araçla girmenizi önermem. Zira otoparklarda yer bulmanız oldukça güç olacaktır.
İstanbul’un en nadide bahçelerinden biri olur da ne zaman gidilir diye sorulur mu? Tabi ki senenin 12 ayı gidilir. Karlar altında, sonbaharın pastoral tonlarında, yaz sıcağında ulu ağaçların gölgesinde de harika olur. Ancak İstanbul Lale Festivali tüm şehrin park ve bahçelerinde kutlansa da festivalin amiral gemisi Emirgan Korusu’dur.
İstanbul Lale Festivali, lalelerin renkleri ve anlamlarını öğrenmek için hemen İstanbul Lale Festivali 2019 yazıma bir göz atın.
Her yıl olduğu gibi en güzel laleler, en güzel desenler , en özel renkleriyle burada arzı endam edecek. Ancak aman dikkat! Mümkünse festival boyunca hafta sonu değil hafta içi, hatta erken saatlerde gitmeye çalışın. Hem araç park etmek, hem koruda sakinliği huzuru yaşamak renkli desenleriyle göz kamaştıran peyzajların en güzel fotoğraflarını çekmek için erken saatler en iyi seçim olacaktır.
© Copyright 2021. Tüm hakları saklıdır.
Bir cevap yazın